De beste norske kvinnelige vektløfterne

Helt fra vektløfting ble en anerkjent idrett i Norge på begynnelsen av 1930- tallet og til kvinner i Norge også begynte å få markert seg innen idretten gikk det hele 50 år. Den aller første norske konkurransen for kvinner fant nemlig sted i 1980 og NM for kvinner i vektløfting startet to år senere, i 1982. Men etter dette startet så tok det ikke lang tid før kvinnene i Norge begynte å tre frem og satte sine spor innen vektløfter verdenen.

En av disse damene er Anja- Evelin Jordalen som er født den 7. desember i 1987. Jordalen vokste opp i Bergen og ble etterhvert medlem i Atlet Klub Bjørgvin. Iløpet av de årene hun har vært aktiv som vektløfter så har hun allerede en god del som hun kan være veldig stolt av. To år på rad, i 2006 og 2007 så havnet hun på 6. plass i EM junior. Jordalen har også fått to gull både i nordisk ungdomsmesterskap og to gull i nordisk juniormesterskap. I senere år så har hun også fått hele fire gull i NM junior og tre gull i NM ungdom.

En annen dame som også må ha oppmerksomhet er Ruth Kasirye, født i 1982 i Uganda som er bosatt i Tønsberg og nå representerer Tønsberg- Kameratene. Kasirye kom til Norge i 1998 og har allerede mange rekorder. Hun har blant annet de norske rekordene i både rykk, støt og sammenlagt i 3 vektklasser; 58kg, 63kg og 69kg. I tillegg så ble hun i 2007 nummer 9 i VM med 94kg i rykk, 115kg i støt og hele 209kg sammenlagt.