Gullkombinasjonen for vekttap

Ønsker du å gå ned i vekt finnes det mange tips du kan komme over, uten at du blir noe særlig klokere på hvordan du skal gå frem. Dietter bestående av te, shaker og knekkebrød, og ensidige belastende treningsformer føyer seg inn i en nærmest uendelig liste over triks som promoteres for å oppnå vekttap. Ofte er det vaner som ikke kan ivaretas i et vanlig hverdagsliv, og ofte kan de perfekte resultatene tilknyttes personens biologiske og fysiologiske utgangspunkt.

Hver eneste kropp er unik, og dermed burde innfallsvinkelen på vekttap være skreddersydd de unike behovene. Det viktigste er derfor at man klarer å skille mellom hva som er overkommelig over tid, og hva som kun kan ivaretas på en uke. Heldigvis finnes det noen klassiske råd for vekttap som vi alle kan ty til, og som har et solid forskningsbasert grunnlag – vekttap via styrketrening og kosthold. På nettet finnes det også tips og triks for en sunn kropp.

Myten om at muskler veier mer enn fett er falsk. Vekt er vekt, og muskler vil dessuten forbrenne mer energi enn fett. Treningen bør derfor være variert i både tyngde og varighet, slik at den blir utfordrende nok for en kropp i endring. For at vekttapet skal være bærekraftig bør vektnedgangen være en konsekvens av stabile rutiner. Et variert og sunt kosthold paret med rett treningsform er derfor gullkombinasjonen for de som søker vekttap.

Litt hjelp på veien

Enkelte steder på kroppen er det derimot ekstra vanskelig å bli kvitt overflødig fett, som for eksempel på innsiden av lårene og under haken. Det har derfor blitt stadig vanligere å benytte seg av plastisk kirurgi for å ta de områdene der styrketreningen og kostholdet rett og slett ikke kommer til.

For at resultatene fra et inngrep skal kunne vedlikeholdes, er det viktig kroppen allerede har et godt utgangspunkt. Vektnedgang handler derfor om å forelske seg i prosessen forbundet med kosthold og trening for å faktisk kunne nå målet.