Tips for å begynne å trene vektløfting

Iløpet av de siste årene så har dette med kosthold, trening, sunnhet og god fysikk blitt mer og mer populært å være interessert i og heldigvis så har også flere og flere blitt interessert og fått opp øynene for hvor viktig det faktisk er å holde seg i god form. Det er ikke all sport og idrett som passer for alle, og det er nettopp derfor det er så viktig å prøve seg frem med ulike teknikker, typer idrett og forskjellige metoder for å finne ut av hva som passer til akkurat din kropp best. I tillegg til det at det skal passe din kropp så skal en gjerne også få det til å passe inn i sin ellers travle hverdag, sitt måneds budsjett og det skal også helst vært noe som ikke tar så altfor lang tid før en merker effektene og godene av treningen.

Vektløftning passer nemlig utrolig mange av alle disse kravene og passer også derfor mange ulike typer mennesker med ulike mål, budsjett og tidsskjema. Vektløfting kan nemlig tilpasses så godt den enkeltes behov og en behøver absolutt ikke å bli noen muskelbunt for å holde på med denne idretten. Det er såklart alltid viktig å kjenne sin egen helse før en setter igang med noen helt nye treningsprogram.

Det aller beste tipset en kan få dersom en skal starte med vektløfting er det å ta i bruk det som kalles for multi- felles øvelser. Dette er øvelser som trener mer enn kun en muskelgruppe om gangen. Eksempler på øvelser som gjør dette er brystpress, pulldown, beinpress og skulder trykk. Alle disse er utrolige effektive øvelser.

Noe som også er utrolig viktig er det at repetisjoner innen treninger skal være langsomme utført og kontrollerte. En skal la den bestemte muskelgruppen gjøre all jobben og ingen annen del av kroppen.

Like viktig er også det å ha hvile mellom treningsøktene sine. Selve treningsøktene skal ha høy intensitet, og deretter skal en sørge for at en har riktig mengde med hvile mellom treningsøktene for å kunne tillate vekst av muskelvev.