Rehabilitering etter en styrkeøkt

Hva du velger å gjøre etter en hard styrkeøkt er nesten like viktig som hva du gjør under treningsøkten. Hva du velger å gjøre den neste timen etter den siste repetisjonen med vektstangen er ekstremt vikitg. Velg riktig og du kan forbedre dine resultater på treningsstudioet drastisk.

Yoga

Yoga er treningen som gir deg den mobiliteten og fleksibiliteten som hjelper deg som vektløfter. Yoga er herlig trening for både kropp og sjel, som roer ned og rehabiliterer kroppen etter en hard økt. Hovedsakelig vil noen minutter med yogaøvelser etter hver treningsøkt gi deg bedre mobilitet som kan hjelpe deg videre i treningen. En mer mobil kropp kan prestere bedre på alle ulike øvelser.

Velger du en yoga-type som Hot Yoga, vil du også få andre positive effekter som økt vekttap.

Foam rolling

Musklene blir fort utmattet etter en hard økt. Foam rolling er en av øvelsene som vil hjelpe musklene med å roe seg ned igjen, og kan forhindre hovne og slitne muskler. En foam roller finnes på de aller fleste treningssentere, men kan også være godt å ha i hjemmet. Selv med en dag uten vekttrening kan noen minutter med foam rolling være godt for musklene dine. En foam roller har mange fordeler du som løfter vekter har godt av.

Riktig mat

Er du ute etter å bygge muskler og vil ha mest mulig ut av hver eneste økt, er det viktig med riktig mat etter trening. Avhengig om du er ute etter å gå ned i vekt, gå opp i vekt, eller å bygge muskler, er det en fordel å ta med seg noe å spise etter treningsøkten din. Proteinbarer, sjokolademelk eller frukt og nøtter er gode eksempler på et godt rehabiliteringsmåltid.