Store vektløftning mesterskap

Etter det internasjonale vektløfterforbundet ble etablert tilbake i 1905 og det i Norge ble opprettet Norges Vektløfterforbund som sportens særforbund så har det i ettertid bare blitt flere og flere konkurranser, både nasjonale og internasjonale. Det aller første verdensmesterskapet for vektløfting ble derimot arrangert i Estland helt tilbake i 1922.

Vektløfting har i tillegg også vært en del av OL over lang tid, og ble også etterhvert introdusert til OL- da til sommer- OL. Vektløfting har faktisk vært en del av det olympiske programmet helt siden de aller første moderne Olympiske Lekene i Athen i 1896. Helt siden det året så har vektløfting vært med i alle Sommer- OL, med noen få unntak som i London i 1908 og i Stockholm i 1912. Kvinner fikk også fra år 2000 delta for aller først gang under Sommer- OL i Sydney.

Da OL er et av mesterskapene hvor vektløfting er størst så har det også blitt populært å spille på odds på de ulike utøverne. Det er også mulig å rett og slett holde styr på hvem som er favoritten blant publikumet og holde seg oppdatert inne på Betsafe.com.

Det er et land som ligger overlegent høyere opp i rangering enn resten innen OL og det er Russland, med hele 39 gull medaljer, 21 sølv medaljer og 2 bronse medaljer iløpet av Sommer- OL årene fra 1896 og frem til 2012. Like etter ligger USA og Kina tett i tett med hverandre med kun noen sølv og bronse medaljer som skiller dem ifra hverandre. Norge har hittil vunnet 1 gull medalje under sommer- OL innen vektløfting.

Det blir også arrangert både VM og EM innen vektløfting, noe som er et årlig arrangement og flytter seg rundt i ulike land og byer for hvert år det blir arrangert.