De beste norske mannlige vektløfterne

Her i Norge så ble interessen for vektløfting først stor på begynnelsen av 30- tallet og i 1938 så ble idretten vektløfting organisert som et utvalg, og ble satt under organisasjonen Norges Bryterforbund. Kun ett år senere så ble faktisk det aller første NM i vektløfting arrangert, altså i 1939. Etter dette så ble idretten enda mer populær i Norge og i 1946, så ble endelig Norges Vektløfterforbund stiftet.

Etter en sånn historie som dette i Norge så har det såklart vært noen nordmenn som har skilt seg ut som noen av de beste utøverne, Leif Jenssen, Eivind Rekustad og Stian Grimseth er noen av disse som virkelig har markert seg innen denne idretten. Denne idretten har også blitt veldig populær å sette odds på, og spesielt innen de store konkurransene så er det gode muligheter for å spille på odds enten om det skulle være for gøy eller om det er for å spille på din favoritt utøver.

Leif Jenssen ble født den 19. mars i 1948 i Fredrikstad og representerte da Lenja Atletklubb i Fredrikstad. Jenssen stakk faktisk avgårde med OL- gull under sommer- OL som fant sted i Munchen i 1972 innenfor lett tungvekt, noe som var litt overraskende for de fleste. Han vant dette OL- gullet med 150 kg i rykk, 172, 5 kg i press som også var en helt ny olympisk rekord og 185 kg i støt.

En annen utøver som har fått markert seg er Stian Grimseth, født i 1972 fra Sogn og Fjordane. Grimseth fikk iløpet av sin aktive periode mellom 1990 og utover 2000- tallet opptil flere både nasjonale og internasjonale topp plasseringer. Han vant blant annet Europamesterskapet i rykk i både 1996 og i 1997.