EM i Norge

Det ble stor jubel da delegasjonen fra Naustdal og Førde fikk gladmeldingen om at de får arrangere EM i vektløfting i 2016. Dette er et mesterskap som virkelig vil sette Norge på kartet, og arrangørene er i full gang med å planlegge stevnet.

Det var løftergruppen Tambarskjelvar som søkte om å få det gjeve mesterskapet til landet. Til slutt endte dette med seier i konkurransen mot Slovakia.

Usikkerhet rundt TV-rettigheter

Arrangørene jobber først og fremst med å få på plass en god TV-avtale. Dette er avgjørende for å kunne rekruttere sponsorer i dagens marked. Da er det viktig at stevnet sendes på fjernsyn i så mange land som mulig. Forhåpentligvis vil man lykkes med å få med mange nasjonale og internasjonale aktører som samarbeidspartnere.

Mange deltakere

Alt tyder på at det vil bli svært mange deltakere under mesterskapet i Naustdal og Førde. Stevnet er nemlig den siste muligheten som europeiske utøvere har til å kvalifisere seg til OL i Rio de Janeiro. Derfor er det ventet at mange land vil sende store delegasjoner til arrangementet. Dette er uten tvil svært positivt for både publikums opplevelse og markedsverdien til mesterskapet.

Store ambisjoner

Tambarskjelvar har store ambisjoner for det kommende arrangementet. Den tidligere utøveren Stian Grimseth har blant annet uttalt at de har prøvd seg på et alternativt konsept. Tanken er at de tilreisende skal få oppleve vesentlig mer enn bare vektløfting. Det virker som om arrangørene har stort fokus på å lykkes med dette aspektet av EM-avviklingen.

EM på norsk jord er et stort løft for vektløftermiljøet i hele landet. Dette er en god utviklingsarena som gir mange deltakere etterlengtet konkurranse fra sterke motstandere. I tillegg er det god grunn til å håpe på at stevnet vil bidra til økt rekruttering innenfor idretten. Dette styrker muligheten for at Norge skal kunne utvikle nye internasjonale mestere i fremtiden.